9 Μαΐ 2016

Η γιορτή του Αγ. Νικολάου

Γιορτάστηκε σήμερα ( Κυριακή 8 Μάη 2016 ), με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια, η γιορτή του Αγίου Νικολάου.
Είναι περιττό να επαναλάβουμε – για  μια ακόμη φορά – το πόσο σημαντική ήταν για όλους εμάς τους παλιότερους αυτή η γιορτή και με πόση λαχτάρα περιμέναμε όλο το χρόνο να έρθει αυτή η ημέρα. Ποιος δεν θυμάται την εκκλησία μας που ήταν γεμάτη κόσμο που έρχονταν από όλα τα γύρω χωριά.
Σήμερα βέβαια έχουν αλλάξει πολλά από τότε και το σημαντικότερο είναι  ότι οι περισσότεροι συμπατριώτες μας ζουν εδώ και πολλά χρόνια μακριά, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Με βάση λοιπόν αυτά τα δεδομένα είμαστε ευχαριστημένοι από την φετινή προσέλευση του κόσμου και θεωρούμε ότι η γιορτή ήταν επιτυχημένη.
Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, μετά τη Θεία Λειτουργία, το Δ.Σ. του Συλλόγου προσέφερε σε όλο το εκκλησίασμα καφέ και βουτήματα στους χώρους του Σχολείου και στη συνέχεια ακολούθησε το αχνιστό γουρουνόπουλο με το ντόπιο κόκκινο βαρελίσιο κρασί. Δεν θα μπορούσε βέβαια - μέσα  σ’ αυτό το περιβάλλον - να   έλειπε η παραδοσιακή μουσική που στο τέλος κάποιοι γλεντζέδες έφεραν και μερικές ...στροφές.
Μέσα απ’ αυτό το βήμα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους παραβρέθηκαν στην εορταστική μας εκδήλωση και να τους ευχηθούμε ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ του χρόνου την ίδια μέρα και με αυτούς που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από τη γιορτή.







Δεν υπάρχουν σχόλια: