11 Μαΐ 2009

10 Μάη 2009

.........................Πάντα τέτοια...
...Για δεύτερη συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε σήμερα (10 του Μάη )με επιτυχία, η γιορτή του Αγίου Νικολάου στο χωριό μας. ...Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν ή και να σχολιαστούν. Σήμερα θα μείνουμε μόνο σε μια πλευρά του θέματος που αφορά όλους εκείνους που έζησαν τα παιδικά και τα εφηβικά τους χρόνια στο χωριό μας και σήμερα ήσαν μαζί μας. Διακρίναμε στα πρόσωπά τους σημάδια συγκινησιακής φόρτισης και πολλών τα μάτια ήταν υγρά!
...Ποιος ξέρει πού τους οδηγούσε ο νους τους εκείνες τις στιγμές! Το πιο πιθανό είναι να σκέφτονταν τα περασμένα όμορφα χρόνια, που το πανηγύρι στο χωριό μας ήταν το γεγονός της χρονιάς για μικρούς και μεγάλους! Σήμερα, λοιπόν, ακούγοντας τους παραπονιάρικους ήχους του κλαρίνου έστω και σε ...«κονσέρβα» και την ...εγωϊστική προσπάθεια του κούκου, από τις γύρω πλαγιές, να ανταγωνίζεται τους πρωτόγνωρους γι αυτόν ήχους της μουσικής, ήταν φυσικό να συγκινηθούν.
...Αλλά κι εκείνοι που δεν μπόρεσαν σήμερα να είναι μαζί μας γιατί οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν, είναι σίγουρο πως νοερά ήσαν κάπου δίπλα και κοντά μας! ...Υπήρχαν όμως και οι ξένοι που βρέθηκαν για πρώτη φορά στο χωριό μας. Αυτοί ενθουσιάστηκαν με τη διοργάνωση, που είχε ως βασικό χαρακτηριστικό την απλότητα και τη φυσικότητα όπως άλλωστε επιβάλλει το γύρω παρθένο τοπίο και μάλιστα στο αποκορύφωμα της άνοιξης! ...
   Συμπατριώτες και φίλοι! ...Ευχόμαστε σε όλους υγεία, για να μπορούμε να κάνουμε κάπου – κάπου τέτοιες απλές, απέριττες, ανθρώπινες αλλά και ουσιώδεις εκδηλώσεις. .
.. Οι παραπάνω φωτογραφίες της σημερινής γιορτής, μιλάνε από μόνες τους για το τι ακριβώς επικράτησε σήμερα στο χωριό μας!
Ο ολοκληρωμένος μαντρότοιχος του Σχολείου που πρόσφατα ολοκληρώθηκε!
...Ο Κεφαλόβρυσος μας δηλώνει, χωρίς λόγια, ότι φέτος δε θα διψάσουμε! Οι βροχές μέχρι σήμερα (11.03.09) ήταν σημαντικές και πλούτισαν σε ικανοποιητικό βαθμό τον υδροφόρο ορίζοντα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αξιέπαινη η πρωτοβουλία σας και μς την σύσταση του Συλλόγου αλλά και για την παρουσία στο διαδίκτυο.

Δείτε εδώ:

www.skotini.grαλλά κι εδώ όπου υπάρχει σελίδα για τον Άγιο Νικόλαο...

Δημήτρης Μπαρέλος