14 Ιουλ 2010

« αντάμωμα » 2010.

   Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο χωριό μας το δεύτερο « αντάμωμα », το Σάββατο το βράδυ 10 Ιουλίου 2010.
   Παρά το γεγονός ότι φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά για τέτοιου είδους εκδηλώσεις (απώλειες προσώπων, οικονομική κρίση, γάμοι, βαφτίσεις κ.ά.), αρκετός κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και ήταν μαζί μας σε μια βραδιά που θα πάρει σπουδαία θέση, μέσα στο σύνολο των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας.
   Εκείνο που τελικά έχει βαρύνουσα σημασία και πάντα κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, είναι το ότι οι άνθρωποι που βρέθηκαν στο χωριό μας το Σάββατο το βράδυ, έφυγαν ενθουσιασμένοι και δήλωσαν αυθόρμητα, ότι από δω και στο εξής θα είναι μαζί μας και πάντα παρόντες στις εκδηλώσεις μας!
   Το «αντάμωμα» δεν είναι μια συνηθισμένη θρησκευτική γιορτή ή ένα καθιερωμένο πανηγύρι αφιερωμένο σε κάποιον προστάτη Άγιο. Είναι εκδήλωση βαθύτατη κοινωνική και ανθρώπινη που σκοπό έχει να σφυρηλατήσει και να αναβαθμίσει τις σχέσεις των ανθρώπων με τις ίδιες κοινές ρίζες. Επιδιώκει να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, σε μια εποχή όπου τα πάντα (κυρίως στις ανθρώπινες σχέσεις) αλλάζουν χάνοντας τον ανθρώπινο χαρακτήρα τους. Ο σημερινός άνθρωπος έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ από τέτοιου είδους εκδηλώσεις και δραστηριότητες.
   Την επόμενη φορά θα προσπαθήσουμε να πείσουμε τους συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό να βρίσκουν τρόπο – συνδυάζοντας και τις διακοπές τους – ώστε να είναι μαζί μας εκείνη τη βραδιά. Είναι από τις συναντήσεις εκείνες που θα μείνουν βαθιά χαραγμένες στην καρδιά μας.
   Το Δ.Σ. του Συλλόγου ευχαριστεί όλους που παρευρέθηκαν στο χωριό μας το βράδυ του Σαββάτου και επίσης και όσους βοήθησαν με τις προσφορές τους για την πραγματοποίηση της λαχειοφόρου αγοράς.
   Ευχόμαστε σε όλους του χρόνου να είμαστε παρόντες στο επόμενο « αντάμωμα » το καλοκαίρι του 2011.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό!!Περιμένουμε κι άλλα uploadings απ'το χορό!Αξιοθαύμαστη προσπάθεια αγαπητέ Πρόεδρε και θείε. Εύγε!
Με περισσή εκτίμηση,
Πέπη Σαρανταυγά

Ανώνυμος είπε...

Το αντάμωμά μας εξελίχθηκε σε ένα πολύ όμορφο παραδοσιακό γλέντι! Μακάρι και του χρόνου να είμαστε καλά και όλο και περισσότεροι να το γιορτάζουμε!
Γιώτα Γκόφα