18 Μαΐ 2011

Η γιορτή του Αγίου Νικολάου.

Γιορτάστηκε κι εφέτος (Κυριακή 8 Μαΐου) με λαμπρότητα, η γιορτή του Αγίου Νικολάου. Τούτη τη φορά δεν είχαμε τόσο πολύ κόσμο όσο τις προηγούμενες χρονιές. Ο βασικός λόγος της σημαντικής αποχής ήταν οι κοινωνικές υποχρεώσεις (πολλά μνημόσυνα) αρκετών φίλων και συμπατριωτών μας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας.  Όσοι, όμως, παραβρέθηκαν, έμειναν ενθουσιασμένοι γιατί, πέρα από τον τυπικό εκκλησιασμό, τους δόθηκε η ευκαιρία να απολαύσουν ένα πανέμορφο τοπίο βουτηγμένο στην κυριολεξία στο πράσινο (οι πολλές βροχές βλέπεις…) κι από πάνω έναν ήλιο που θύμιζε περισσότερο καλοκαίρι παρά άνοιξη!
Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, ο Σύλλογός μας - μετά την εκκλησία – πρόσφερε καφέ στο προαύλιο του Σχολείου και στη συνέχεια δόθηκε η δυνατότητα σε όποιους ήθελαν, να απολαύσουν κάτω από τις αμυγδαλιές, καλοψημένο μεζέ και παγωμένη μπύρα.
Η συνέχεια ήταν για τους γλεντζέδες που έδειξαν τις χορευτικές τους φιγούρες στο ρυθμό των παραδοσιακών μας δημοτικών τραγουδιών. 
Η γιορτή έφτασε στο τέλος της κατά τις πρώτες απογευματινές ώρες.
Συμπατριώτες και φίλοι!
Του χρόνου να είμαστε καλά και να κάνουμε καλύτερη γιορτή!







1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική μέρα, όμορφο γλέντι! Ευχαριστούμε! Θείε, ανάρτησε κι άλλες φωτογραφίες, και βίντεο, αν υπάρχει! Πέπη Σ.